Az egyik fő ok, amiért a műfüvet választjuk, az egész évben tapasztalható kitűnő megjelenése és bármilyen időjárási viszonnyal szembeni ellenálló képessége. A hőmérséklet változása nincs hatással a szintetikus gyártmányra, és a szárazság vagy a bőséges eső nem károsítja azt. Bár a műfű nagyon kevés karbantartást igényel, néhány tippet és trükköt érdemes szem előtt tartani a gyorsan közeledő tél idejére.

Amikor megjelenik a fagy

A fagy nem károsítja a műfű rostjait. Bár a gyepszőnyeg ropogósnak tűnhet, ha sétálunk rajta, de nem kell aggódni, nem a fű törő hangját halljuk. Csak lazítani kell, és hagyni, hogy magától elolvadjon. Viszont arra érdemes figyelni, hogy ne használjunk fagyálló terméket a műfüvön, mert a vegyszerek káros hatással lehetnek rá. A só alkalmanként használható, de azt figyelembe kell venni, hogy lesüllyed a gyártmány aljára, és így csökkenti a vízelvezető hatását.

Amikor esik a hó

Elsősorban csak élvezni kell a havat a műfüves pázsiton! A hó nem károsítja a gyártmányt, csak átmenetileg fehér megjelenést kölcsönöz neki. Nem tetszik az új megjelenés? Használjon műanyag hókotrót a hó finom eltávolításához. Csak figyeljen arra, hogy ne húzza ki a fűszálakat. Ha viszont nem szereti ezt a plusz munkát, hagyhatja, hogy a hó természetes módon olvadjon el.

Séta közben a hó összetömörülhet, és képezhet egy réteget a műfűben. Legyen óvatos, mert ezen nagyon csúszós lehet járni, és a műpázsit vízelvezető képessége romolhat. Ebben az esetben javasoljuk, hogy kézzel távolítsa el ezt a réteget a sérülés elkerülése érdekében.

Amikor sokat esik az eső

Ha a műfű egy szakértelemmel rendelkező vállalkozás által lett telepítve, mint amilyen itthon a Grassland is, akkor valószínűleg a telepítés megfelelően megtörtént, ezért nincs ok aggódni. A gyepszőnyeges műfű vízelvezető képessége akár 60 liter/perc és m². Ez biztosítja, hogy mesterséges pázsitja ne kerüljön víz alá, és ne váljon instabillá. Ha azt szeretné, hogy a gyártmány vízelvezető képessége változatlan maradjon, távolítson el annyi törmeléket, amennyit csak tud, hogy elkerülje a vízelvezető lyukak eltömődését.

Amikor gyakori a viharos szél

Az erős szél hatására a környező fák lehullatják utolsó leveleiket, és a mesterséges gyepen is ezek előkerülhetnek. Javasoljuk, hogy időnként seperje le a pázsitot egy erre alkalmas eszközzel, hogy elkerülje a levelek felhalmozódását. Amikor ezek a levelek lebomlanak, egyfajta rendetlenséget okozhatnak a műfüvében és ez természetesen nem annyira pozitív esztétikai szempontból.

Valójában, ha ezekre a tippekre és trükkökre megemlékezünk és figyelembe vesszük, akkor eredményes megtudjuk őrizni a műfű szép állapotát és nem sok időt vagy erőfeszítést igényelnek. Ez azt jelenti, hogy továbbra is élvezheti a szintetikus gyepet, mint ahogy korábban is tette, csupán egy minimális erőfeszítéssel. Sőt, a műpázsitos kert télen is szebb és rendezettebb lesz, mivel a természetes füves kertek hajlamosak sármedencékké válni heves esőzés vagy olvadó hó esetén.

Ajánlott cikkek