A Google és már keresőkben mondhatni egy véget nem érő verseny zajlik a legjobb helyezésért, amire a prémium linképítés hatalmas segítséget nyújthat. Azonban rengeteg hiba is csúszhat a dologba, amikre mindenképp érdemes odafigyelnünk. Mostani cikkünkben arról ejtünk pár szót, hogyan segíthet a prémium linképítés a Google büntetés elkerülésében.

Google büntetés megelőzése

Nagyon nehéz előre meghatároznunk azt, hogy miért és mikor is büntet a Google minket, hiszen erre a választ teljes köd fedi még, viszont szerencsére az eddigi tapasztalatok és adatok segítséget nyújthatnak a SEO szakembereknek.

Egy profi szakember esetében elmondhatjuk, hogy nem csak a linkek gyártására, hanem a prémium linképítésre is kifejezetten nagy figyelmet fordít, hiszen a linkek gyártása rengeteg veszéllyel is járhat, valamint a keresők akár büntethetik a ne minőségi tartalmat.

A keresőoptimalizálásról elmondhatjuk, hogy bár lehet könnyűnek tűnik elsőre, minden esetben inkább egy szakembert bízzunk meg vele, hiszen így elkerülhetjük a veszélyeket, valamint az oldalnak is jót tesz hosszútávon.

Mit büntet a Google?

Szerencsére napjainkban már nem túl nagy titok az sem, hogy miért is büntethetnek meg minket ezek a kereső algoritmusok, amiket rengeteg esetben csak Black Hat SEO-nak neveznek.

Legtöbb esetben elmondhatjuk, hogy a keresőoptimalizálás területén az alábbiakat büntethetik:

  • kulcssavak halmozása
  • kölcsönös linkelés túlzott mértéke
  • linkek gyenge minősége
  • linkek elrejtése a szövegben
  • adott szöveg újra felhasználása, duplikálása
  • idegen nyelvű oldalakról érkező linkek

Kulcsszavak halmozása

A prémium linképítés esetében elmondhatjuk, hogy rendkívül fontos, hogy alkalmazzuk a kulcsszavakat, de ez nem jelenti azt, hogy jó, ha túlzásba is visszük azokat, hiszen ezek csak a szövegnek a maximum 5%-át tehetik ki.

Kölcsönönös linkelések túlzott mértéke

Sokan hiszik azt, hogy jó megoldás az, ha egy viszonylag megbízható, valamint látogatott oldalról linkelgetünk oda és vissza, viszont egy bizonyos idő után ez is rengeteg veszéllyel járhat mivel az algoritmus ezt már olyan kategóriába sorolja, ami büntetendő.

Linkek gyenge minősége

Az oldalakra vezető, valamint az onnan induló linkeknek hatalmas szerepük van a keresési listán elért helyezésben. Ebből kifolyólag azok az oldalak, amik nem rendelkeznek elég linkkel nem fognak olyan nagy helyezést elérni. Az sem jó megoldás viszont, ha jelentéktelen vagy épp linkgyűjtő oldalakon helyezünk el egy csomó linket, hiszen az algoritmusok a minőséget is felügyelik, ezért a keresők ezt büntetik.

Szövegek újra felhasználása

Teljesen felesleges és tilos is azzal kísérleteznünk, hogy ugyanazt a kimásolt szöveget több helyre is feltöltsük, hiszen a keresőmotorok hatalmas figyelmet fordítanak a szövegeknek a minőségére is, így azt folyton szemmel tartják. Nagyon fontos még az is, hogy figyeljünk a horgonyszövegekre is, hiszen, ha több cikkben is ugyanaz jelenik meg, fel fog tűnni a keresőnek. A prémium linképítés egyik alapja, hogy mindig minőségi, értékes tartalmat alkotva építsék a linkhálózatot is.

Annak érdekében, hogy megfeleljünk a fent említett pontoknak és elkerüljük a büntetést az ideális megoldás, ha nem mi magunk próbálkozunk a feladattal, hanem egy SEO szakemberre segítségét kérjük itt ki.

Ajánlott cikkek