Oh, a gyerekkor! Gyakran úgy emlékezünk erre az időszakra, mint életünk legszebb időszakára. Sok felnőtt azt mondja, hogy a gyerekeknél egyszerűen azért van ez így, mert nincs egyetlen gondjuk sem az életben! Szerintünk ez nem igaz, és biztosan nem ez az oka annak, hogy ezt a legjobb időszaknak látjuk. A gyerekeknek sok gondjuk van: a baráti szeretet megtalálása és megkérdőjelezése, az iskolába járás izgalmai, önmaguk megtalálása és így tovább. Mindezen aggodalmak ellenére azonban a gyerekek tudják, hogyan kell élvezni az életet.

Virtuális gyerekkor?

Legalábbis gyerekkorunkban így volt. Úgy tűnik, manapság a fiatalok nem játszanak olyan sokat! De ha meg is teszik, akkor már nagymértékben azokkal az elektronikus eszközökkel történik, amelyek annyira hozzáférhetők számukra. Emiatt a világuk sok esetben láthatóan a virtuális térre redukálódik.

Ezt viszont mi nem akartuk a gyerekünknek, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermeknek szocializálódnia kell társaival. Nem tiltottuk meg neki, hogy videojátékokkal játsszon, de figyeltünk arra, hogy megismertessük más dolgokkal is, amelyek széppé teszik az életet, például a kutyával történő játszás, a bújócska, a biciklizés, a hóemberkészítés és a fészekhinta használata.

Széles választék

Bár tudjátok, hány fajta hinta van ma a piacon? Amikor gyerekek voltunk, volt néhány ilyen a parkokban. És aki udvaros házban lakott, talán egy egyszerű fahinta lógott a fán. De most már számtalan van belőlük! És mindegyik közül a fészekhintát választottuk, mert őszintén szólva nosztalgikus érzés volt, hiszen gyerekkorunkban is volt ilyen.

De kiderült, hogy a fészekhinta kiválasztása sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondoltuk. Így hát az interneten kutakodtunk, barátokkal és szakértőkkel beszélgettünk, és végül kiválasztottunk egy igazán pompás darabot a Játszótérland kínálatából.

Milyen is pontosan a fészekhinta?

Nos, valószínű, hogy már sokszor láttunk ilyet, csak nem tudtuk a nevét pontosan. A lengő fészekhinta egy viszonylag nagy repülő csészealj formájú hinta vagy egy hálós darab, és ezekre a legtöbb esetben több gyermek is ráfér. Az a nagyszerű benne, hogy fejleszti a gyermek képzelőerejét és kreativitását. Mivel több is lehet benne, ufóként, tengerészhajóként is szolgálhat! Bár gyerekeknek készült, a valóság az, hogy rengeteg felnőtt leli örömét a fészekhintában. Ezen belül is különböző változatai vannak, és választhatunk kiváló minőségi gyártmányok közül, például a Játszótérland weboldalán.

Miért szeretik a gyerekek annyira a fészekhintát?

Az első és talán a legnagyobb ok, amiért a gyerekek nagyon szeretik ezt a hinta típust, az az, hogy egyidejűleg más gyerekekkel is használhatják, hiszen életkortól függően két vagy három gyerek elfér benne.

A fészekhintában játszani szórakoztató és izgalmas. A gyerekek különféle játékokat játszhatnak rajta. Ha jobban szeretik úgy használni, akkor ülhetnek benne és lazíthatnak, olvashatnak, de ha izgalomra vágynak akkor állva is lehet élvezni. A használatával a gyerekek választhatnak a lengés és a forgás izgalma között is.

Ajánlott cikkek