Ha te is azok közé tartozol, akik még nem kóstoltak igazi almaecetet, itt az idő, hogy szert tegyél egy palackkal a legfinomabb házi készítésű ecetből, és afféle immunizáló, vitalizáló nektárként fogyaszd. Ne a boltit válaszd, és ne feltétlenül a legolcsóbbat – próbálj meg jóféle házi almaecetet szerezni, esetleg te magad is elkészítheted a sajátod. Ha megkóstolsz egy boltit, és egy házit is, gyorsan megtapasztalod, hogy mi a különbség.

Mikor lehetsz biztos abban, hogy valóban jó minőséget választottál? Ha az ecetet megszagolva, nem csak a jellegzetes ecetes illatot érzed, de a gyümölcs aromáját is, valamint a folyadék nem átlátszó, vízszínű hanem egy kissé zavaros, és sűrűbb, mint a bolti.

Az almaecet előnyei

Rengeteg vitamint tartalmaz, többek között A, B, C vitamint, valamint kalcium, kálium, foszfor, vas, magnézium található benne. Erősíti az immunrendszert, segít az influenza elleni harcban, és általános közérzet javító. Lássuk mire jó még az almaecet.

Sokat segíthet azoknak, akik diabetesben szenvednek, de akár azoknak is, akik sok cukrot és szénhidrátot fogyasztanak. Mivel javítja az inzulinérzékenységet, kedvező hatása van, ugyanis a folyamatosan magas inzulinszint inzulinrezisztenciához vezethet, amely viszont előszobája a cukorbetegségnek. Mivel csökkenti a vércukorszintet, elősegíti a zsírégetést, ezáltal fogyásunkat is. Rendszeres fogyasztása abban is segít, hogy az éhségérzetet és a falási rohamokat megelőzi.

Az anyagcserét is serkenti, ezáltal szervezetünk kevesebb zsírt raktároz el. Újabb jó hír, hogy különösen a hasunkon lévő zsírpárnákat is könnyebben le tudjuk adni. Bármilyen hihetetlen, de az almaecet pH értéke megegyezik a gyomorsavéval, ezért hatékonyan tudja segíteni a gyomor egyensúlyának a megőrzését, illetve, ha már felborult, akkor a visszaszerzését. Más szóval, kiválóan alkalmazható reflux esetén is. Tévhit ugyanis, hogy a savas refluxot az váltja ki, hogy túl sok a gyomorsav. A reflux sokkal inkább annak az eredménye, hogy a gyomorsav túl kevés, ezáltal a lúgos irányba mozdul el a pH érték.

Ez a bejegyzés nem számít orvosi tanácsnak, egészségügyi panaszok esetén minden esetben keresse fel kezelőorvosát!

Ajánlott cikkek