Karácsony közeledtével egyre többen gondolkodunk, hogy milyen legyen idén a karácsonyfa. Vannak akik a hagyományos színekre esküsznek, és vannak akik innovatív módon, szeretnek akár minden évben újat kipróbálni. Nekik szól most a cikkünk. Az idei dekortrend szerint a pandémia hatása, hogy felerősödött bennünk a természet utáni vágy, így idén elsősorban ez képviseli magát a karácsonyi dekorációban.

A neves brit áruházlánc, a John Lewis kínálatában e trend hatása érződik, a következő fantázianévre hallgató dekorációkban: havas hegység, drágakövek erdeje, rézfolyó, piruló part, fényes város, vagy akár az ünnepi mezők.

Ezek a legjobb színek 2021-ben

Ami pedig a színeket illeti 2021-ben, leginkább a természetes, pasztell színek dominálnak: a bézs, krémszínű, fehér és szürke. Mint mindig, a semleges színek itt is alkalmazhatók, mivel eleganciát, szépséget kölcsönöznek házunknak, és a letisztult színek harmóniát sugároznak. Leginkább az északi országokban kedvel kombináció ez, de a mi otthonunk is igazán stílusos lehet, ha ekként öltöztetjük fel az ünnepre.

A semleges színek közé belecsempészhetünk egy csipetnyi ezüstöt vagy aranyat, és az eredmény még szemkápráztatóbb lesz. A földes árnyalatok mindig nyugalmat sugároznak, ezt szürke, világoszöld, világoskék és barna színekkel érhetjük el. Ha esetleg a kék és a zöld sötétebb árnyalatait használjuk, sőt, kombináljuk a mélyvörössel, még melegebb lesz az összhatás. Igazán modern hatást érünk el azonban, ha monokróm színvarázst viszünk a karácsonyfa díszítésébe.

Ha egyazon színt választunk, de különböző árnyalatban, elegáns és egységes eredményt kapunk. Választhatunk akár a rózsaszín, kék azonos árnyalataiból – és a lenyűgöző hatás nem marad el. Fehér Karácsonyban már rég nem volt részünk, de kicsit megidézhetjük a hangulatát, ha sok fehér és ezüst dekorációt alkalmazunk. Vannak akik igazi fát állítanak minden évben, és vannak akik műfenyőt vásárolnak. Ez utóbbiból is rengeteg fajta kapható ma már, egyik élethűbb és szebb, mint a másik. Sőt, akár színes műfenyő is van, bátrabbak fehéret, esetleg rózsaszínt is választhatnak.

Ajánlott cikkek